Главная Политика Глави МЗС G7 закликали Китай до переговорів із США для зниження стратегічних ризиків

Глави МЗС G7 закликали Китай до переговорів із США для зниження стратегічних ризиків

Глави МЗС G7 закликали Китай до переговорів із США для зниження стратегічних ризиків

Глави міністерств закордонних справ G7 у спільній заяві за підсумками зустрічі в Японії висловили побоювання щодо розширення ядерного арсеналу Китаю і закликали Пекін до переговорів із США.

"Велика сімка" поділилася своїми побоюваннями щодо розширення Китаєм свого ядерного арсеналу. Міністри закликали Китай негайно розпочати обговорення із США питань зниження стратегічних ризиків", — ідеться в заяві.

Дипломати також підтвердили важливість контролю за предметами і технологіями, які можуть бути використані у військових цілях, переважно за допомогою багатосторонніх режимів експортного контролю.

МЗС Японії зазначає, що під час зустрічі міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса висловив занепокоєння у зв'язку з такими подіями, як рішення Росії призупинити участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, тривалі провокаційні дії Північної Кореї, включно з її ядерними й ракетними розробками та запусками балістичних ракет, а також розширення діяльності Ірану з ядерних розробок.

"Велика сімка" підтвердила свою прихильність кінцевій меті — створенню світу без ядерної зброї", — йдеться в заяві.

Міністри G7 повідомили, що продовжать обговорювати ядерне роззброєння і нерозповсюдження на саміті "Сімки" в Хіросімі в травні.

Міністри закордонних справ "Великої сімки" завершили триденну зустріч у японському місті Каруїдзава (префектура Нагано) у вівторок уранці.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.