Главная Политика Макрон має намір залучити Китай до розроблення спільного плану, що здатний посадити Україну і Росію за стіл переговорів — ЗМІ

Макрон має намір залучити Китай до розроблення спільного плану, що здатний посадити Україну і Росію за стіл переговорів — ЗМІ

Макрон має намір залучити Китай до розроблення спільного плану, що здатний посадити Україну і Росію за стіл переговорів — ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон має намір звернутися до Китаю з планом, який, на його думку, здатний посадити Україну і Росію за стіл переговорів уже цього літа, повідомляє Bloomberg.

"Президент Франції Еммануель Макрон сподівається перервати низку дипломатичних розчарувань, звернувшись до Китаю з планом, який, на його думку, потенційно може привести до переговорів між Росією та Україною", — пише агентство у вівторок із посиланням на людей, знайомих із ситуацією.

За їхніми даними, Макрон доручив своєму раднику із зовнішньої політики Еммануелю Бонну працювати з високопоставленим китайським дипломатом Ван І над створенням архітектури рішень, що здатні лягти в основу майбутніх переговорів.

Як повідомляється, французька стратегія націлена на проведення таких переговорів між Росією та Україною вже цього літа, "якщо все піде добре".

Чиновник з офісу Макрона підтвердив намір Бонна поговорити з китайським представником, але відмовився коментувати деталі. У відповідь на запити агентства МЗС Китаю заявило, що не знає джерела інформації і "важко перевірити її справжність".

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.