Главная Политика Єврокомісія пропонує внести до санкційного листа посібників проведення псевдореферендумів, високих чинів Міноборони РФ та інших

Єврокомісія пропонує внести до санкційного листа посібників проведення псевдореферендумів, високих чинів Міноборони РФ та інших

Єврокомісія пропонує внести до санкційного листа посібників проведення псевдореферендумів, високих чинів Міноборони РФ та інших

Європейська комісія пропонує у восьмому пакеті санкцій для Росії через нову ескалацію війни в Україні розширити список осіб, до яких увійдуть високі посадові чини Міноборони РФ, причетні до проведення псевдореферендумів, олігархи та пропагандисти.

Про це в середу в Брюсселі повідомив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

"ЄС не визнає цих псевдореферендумів, які є порушенням міжнародного права. Ми продовжуємо підтримувати Україну. Ми розширюємо список осіб та компаній – реагуючи на останню ескалацію, ми пропонуємо вжити додаткових обмежувальних заходів для тих, хто підтримує, спрощує чи отримує вигоди від вторгнення в Україну", — описав він список.

За словами Борреля, до списків увійдуть ті, хто "причетний до російської окупації та незаконної анексії території України". "Ми пропонуємо внести проксі російської влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, росіян, які причетні до організації псевдореферендумів у цих чотирьох окупованих територіях України", — анонсував він.

Єврокомісія також пропонує внести до списку високопосадовців із російського оборонного відомства, а також тих, хто підтримує російські збройні сили, надаючи обладнання та зброю, зокрема ракети, винищувачі та обладнання цим 300 тисячам солдатів.

"Третє – ми продовжуємо переслідувати російських гравців, які поширюють дезінформацію про війну, особливо тих, хто поширює брехливу інформацію та вносить пожертвування до фондів в окупованих районах. У фінансовій категорії уже багато було зроблено, але ми додамо ще інші ключові постаті, серед яких не лише росіяни, а й ті, що беруть участь в обході санкцій", — додав високий представник.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що ЄК "запроваджує нову категорію списку осіб, які оминають наші санкції". "Наприклад, якщо вони купують товари у ЄС, привозять їх до третіх країн і потім до Росії. Це є обхід наших санкцій, і цих осіб може бути внесено до списків", — пояснила вона.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.