Главная Украина «Нафтогаз» має намір збільшити капвкладення в розвідку і видобуток газу орієнтовно на 15% у 2023 р. — Вітренко

«Нафтогаз» має намір збільшити капвкладення в розвідку і видобуток газу орієнтовно на 15% у 2023 р. — Вітренко

«Нафтогаз» має намір збільшити капвкладення в розвідку і видобуток газу орієнтовно на 15% у 2023 р. — Вітренко

НАК "Нафтогаз України" в 2023 році має намір збільшити капіталовкладення в розвідку і видобуток газу орієнтовно на 15% порівняно з поточним роком, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко.

"На 15% орієнтовно розраховуємо збільшити капіталовкладення в розвідку і видобуток газу, зокрема в 3D-сейсміку", — сказав він у коментарі "Енергореформі" під час відвідин Львівської області.

Він уточнив, що такі внутрішні розрахунки компанії.

"Фінансовий план на 2023 рік ще не затверджений урядом, але внутрішні узгодження передбачають такі показники", — пояснив глава НАК.

Водночас Вітренко зазначив, що компанія використовує всі можливості для нарощування видобутку газу.

За його словами, рівень видобутку українського газу на кінець року становитиме близько 18 млрд куб. м замість "традиційних 20 млрд куб м".

Водночас глава підрозділу "Нафтогазу" газопромислового управління "Львівгазвидобування" Олександр Сейдега повідомив, що воно виходить на кінець року зі зростанням видобутку порівняно з 2021 роком орієнтовно на 2% — з 770 млн куб.м до 790 млн куб. м, у вересні зростання видобутку становило понад 4%.

Як повідомлялося з посиланням на Вітренка, рівень приватного видобутку в 2022 році через війну впав на 11%, державного — на 2%.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.