Главная Политика Санкції ЄС у відповідь на псевдореферендуми мають бити по економіці РФ — Кулеба

Санкції ЄС у відповідь на псевдореферендуми мають бити по економіці РФ — Кулеба

Санкції ЄС у відповідь на псевдореферендуми мають бити по економіці РФ — Кулеба

Санкції ЄС у відповідь на так звані російські референдуми на тимчасово окупованих територіях України мають бити по Росії, обмежитися косметичними економічними заходами буде недостатньо, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Недостатньо буде лише запровадити персональні обмеження до тих осіб, які братимуть участь в організації та проведенні цих референдумів. Недостатньо буде обмежитися косметичними економічними заходами. Потрібна надзвичайно серйозна, дієва реакція конкретними речами, які битимуть по економіці Росії. Чим м'якшою буде реакція на так звані референдуми, тим більшою буде мотивація РФ надалі здійснювати ескалацію та анексувати території", – сказав Кулеба на пресконференції з міністром закордонних справ Франції Катрін Колонною.

Він наголосив, що у восьмому пакеті санкцій ми й побачимо, наскільки серйозно ЄС ставиться до проблеми так званих референдумів.

"Ми довели на всіх рівнях наші очікування до наших партнерів, і зараз у ЄС уже триває розробка нового санкційного пакета… Можу повторити те, що я сказав колегам у Нью-Йорку, — що словами глибокого занепокоєння і персональними санкціями анексію не зупиниш, потрібні серйозні кроки", — додав Кулеба.

Міністр зазначив, що псевдореферендуми РФ не матимуть жодного впливу на політику, дипломатію та дії України на полі бою.

"Позиція України та Франції є одностайною: це дійство, ця вистава, влаштована Путіним, надзвичайно погано зрежисована і не матиме жодних наслідків для міжнародної ситуації, для позиції наших партнерів стосовно російської агресії проти України, а головне, ці рішення Путіна не матимуть жодного впливу на політику, дипломатію і дії України на полі бою", — сказав Кулеба.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.