Главная Политика Якщо РФ проведе незаконні референдуми та визнає їхні результати, ЄС ухвалить нові санкції, і Франція повністю їх підтримує — глава МЗС Колонна

Якщо РФ проведе незаконні референдуми та визнає їхні результати, ЄС ухвалить нові санкції, і Франція повністю їх підтримує — глава МЗС Колонна

Якщо РФ проведе незаконні референдуми та визнає їхні результати, ЄС ухвалить нові санкції, і Франція повністю їх підтримує — глава МЗС Колонна

Якщо Росія проведе незаконні референдуми та визнає їхні результати, ЄС ухвалить нові санкції, і Франція повністю їх підтримує, повідомила міністр із європейських та закордонних справ Франції Катрін Колонна.

"Організовуючи так звані симулякри референдумів, він (Путін — ІФ-У) при цьому застосовує риторику ескалації з ядерного питання. Але це все не відверне нас ні від наших принципів, ні від нашої мети. Як я сказала в Нью-Йорку, на полях Генеральної асамблеї і Ради безпеки, якщо Росія проведе, доведе до кінця і визнає результати цих незаконних референдумів — будуть нові санкції, які ухвалить ЄС, і Франція повністю підтримує ці санкції", — сказала Колонна на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві у вівторок.

Глава МЗС Франції зазначила, що вже проводяться консультації між країнами-членами ЄС, щоб якнайшвидше узгодити новий пакет санкцій. За її словами, санкції будуть як індивідуальними, щоб покарати організаторів нелегальних референдумів, так і секторальними, та охоплять сектори, які ще не підпали під санкції.

За її словами, вже запроваджені санкції стають дедалі більшим зашморгом для Росії і заважають їй вести війну.

"Росія зараз повністю загрузає у глухому куті і у військовому плані, і на міжнародній арені, і щодо свого власного народу. Безпрецедентні санкції, які ми ухвалили на рівні ЄС та інших міжнародних партнерів, стають все більшим і більшим зашморгом для Росії і заважають їй вести війну", — пояснила Колонна.

Глава МЗС Франції також заявила, що стосовно війни РФ проти України не можна залишатися нейтральним.

"Президент Французької республіки надіслав дуже чіткий меседж усім членам міжнародної спільноти: сьогодні вони стоять перед дуже простим вибором — або війна, або мир. І не можна в такій ситуації залишатися нейтральним. Франція свій вибір зробила, Франція відкинула можливість повернення до епохи імперіалізмів і колоній, відкинула можливості, коли глава однієї країни може порушити всі принципи Статуту ООН, порушити всі фундаментальні засади та положення міжнародного права, розпочати безглузду, незаконну та несправедливу війну проти іншої країни, і тим самим підвісити загалом усі принципи міжнародного права", — сказала Колонна.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.