Главная Украина Україна та Словаччина планують завершити реконструкцію електроінтерконектора Мукачево — Вельке Капушани до кінця 2028 року — Шмигаль

Україна та Словаччина планують завершити реконструкцію електроінтерконектора Мукачево — Вельке Капушани до кінця 2028 року — Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна та Словаччина планують завершити реконструкцію і модернізацію електричного інтерконектора Мукачево — Вельке Капушани до кінця 2028 року.

"До кінця 2028 року плануємо завершити реконструкцію та модернізацію електричного інтерконектора Мукачево — Вельке Капушани. Завдяки цьому ми матимемо набагато більше можливостей щодо експорту/імпорту електроенергії. Це на користь енергобезпеці обох країн", — сказав Шмигаль на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо в четвер.

Також він зазначив, що Словаччина зможе використовувати український морський нафтовий термінал для постачання нафтопродуктів до ЄС, а також українські газосховища для зберігання запасів словацького газу.

Сторони домовилися створити робочу групу, яка допоможе диверсифікувати постачання ядерного палива на атомних електростанціях.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.