Главная Политика Зеленський: Червень — це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

Зеленський: Червень — це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

Зеленський: Червень — це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в червні цього року було б фактично правильно розпочати переговори з Європейським Союзом про вступ України.

"Наразі на саміті і на переговорах із лідерами я говорив про те, що критично важливо для європейської єдності підтвердити, що Євросоюз не боїться самого себе і що НАТО не боїться своїх власних правил", — заявив Зеленський на пресконференції за підсумками саміту Тримор'я у Вільнюсі.

Він наголосив, що кожна демократична нація в Європі, яка поділяє і захищає спільні цінності Європи та євроатлантичного простору, заслуговує бути членом ЄС і НАТО.

"І це факт. Цей факт потрібно підтвердити реальними діями. Червень — це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу. Європі потрібен цей сигнал її власної сили, щоб у Путіна не було спокуси подумати, що Європа проявляє слабкість. Так само і Альянс", — заявив Зеленський.

"Я сказав сьогодні партнерам: Путін не враховує наші дії, готуючи свої агресивні кроки. Він сам будує свій графік ескалації. Настільки, наскільки може і настільки, наче на щось він реагує. Путін хоче знищити нас, реально він хоче знищити Україну, а потім підкорити всіх інших сусідів Росії. І в нашого життя, у нашої безпеки просто немає альтернативи. Тому немає реальних альтернатив і запрошення України до НАТО. Потрібне це запрошення до Північноатлантичного союзу. Україна, всі наші люди, наші воїни заслуговують на це", — резюмував президент.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.