Главная Политика Міністр військового кабінету Ізраїлю прогнозує, що на повну ліквідацію ХАМАС потрібні роки

Міністр військового кабінету Ізраїлю прогнозує, що на повну ліквідацію ХАМАС потрібні роки

Міністр військового кабінету Ізраїлю прогнозує, що на повну ліквідацію ХАМАС потрібні роки

Міністр військового кабінету Ізраїлю Бені Ганц у середу заявив, що ізраїльські війська завдали поразки угрупованню ХАМАС, однак на його повне знищення підуть роки.

"Битва з ХАМАС займе час. Хлопчики, які зараз навчаються в середній школі, битимуться в Секторі Гази, в окрузі Юдея і Самарія, проти Лівану", — наводить The Times of Israel слова міністра.

Округ Юдея і Самарія охоплює весь Західний берег річки Йордан.

Однак, уточнив Ганц, "на думку військових — ХАМАС переможений, його бійці ліквідовані або ховаються", військовий потенціал угруповання підірваний. Також міністр пообіцяв, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повернеться до Хан-Юніса і увійде до Рафаха на півдні Сектора Гази.

Водночас він зазначив, що наразі завдання першорядної важливості — повернути заручників із полону ХАМАС, і нагадав, що обговорював із представниками влади США та країн регіону необхідність чинити весь можливий тиск на ХАМАС для цього. Водночас потім, пояснив Ганц, військова перемога над ХАМАС має супроводжуватися створенням нової адміністрації в Секторі Гази і зміцненням позицій Ізраїлю на Близькому Сході.

7 жовтня 2023 року ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стало понад 1,2 тис. осіб, ще 240 було взято в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС у Секторі Газа, залучив під час наступу понад 20 тис. військовослужбовців. Від початку військової операції Ізраїлю, за даними палестинських служб охорони здоров'я, кількість загиблих у Секторі Гази перевищила 33 тис., поранених — 75 тис.

У ніч на неділю командування ЦАХАЛ відвело всі підрозділи з півдня Сектору Гази. За даними ізраїльських ЗМІ, зараз на місці залишилася тільки одна ізраїльська армійська бригада, завданням якої є гарантувати безпеку коридору, що зв'язує південь Ізраїлю з узбережжям Сектору Гази.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.