Главная Политика Пріоритети регіональної політики: в Офісі президента відбулася зустріч із делегацією Представництва ЄС в Україні

Пріоритети регіональної політики: в Офісі президента відбулася зустріч із делегацією Представництва ЄС в Україні

Пріоритети регіональної політики: в Офісі президента відбулася зустріч із делегацією Представництва ЄС в Україні

Заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба провів зустріч із делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні, яка була присвячена питанням регіональної політики та децентралізації, зокрема, ініціативам у рамках реалізації Плану відновлення, реконструкції та модернізації країни, повідомляє пресслужба президента України.

"Співрозмовники обговорили пріоритети регіональної політики та реформи децентралізації в Україні. Зокрема, ті ініціативи, які стосуються реалізації Плану відновлення, реконструкції та модернізації країни в межах Ukraine Facility. Це фінансовий інструмент для нашої країни, який Європейська рада затвердила 1 лютого цього року. Він передбачає 50 млрд євро на 2024–2027 роки", — йдеться в повідомленні на сайті президента України в п'ятницю.

"В умовах війни стійка міжнародна підтримка має ключове значення для подальшого впровадження реформ", — наголосив Кулеба, слова якого наводить пресслужба.

"Сторони окремо відзначили прогрес України, якого вдалося досягти за конкретними критеріями членства з фокусом на питаннях регіонального розвитку та реформуванні місцевих державних адміністрацій. Найякіснішим показником успіхів України на шляху до євроінтеграції стало те, що в березні цього року Рада ЄС узяла на розгляд проєкт переговорної рамки для України та Молдови", — зазначено в повідомленні.

Зі свого боку успіхи нашої країни відзначили і партнери. "Роль місцевого самоврядування залишатиметься важливою для двох стратегічних процесів в Україні: розширення ЄС та відновлення", — сказав керівник програм співробітництва Представництва ЄС Штефан Шльонін. Повідомляється, що Кулеба передав запрошення на чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбудеться найближчим часом.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.