Главная Политика Блінкен підтримує розроблення планів довгострокового фінансування України

Блінкен підтримує розроблення планів довгострокового фінансування України

Блінкен підтримує розроблення планів довгострокового фінансування України

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що довгострокова фінансова допомога Києву є раціональною ідеєю, однак також необхідно схвалити запит Білого дому на додаткове фінансування України.

"Якщо підсумувати: добре мати стійке джерело фінансування. У разі розподілу тягаря між багатьма країнами протягом тривалого часу, грошей піде суттєво менше, ніж у разі екстреного фінансування, до якого довелося вдатися в останні два роки", — сказав він на пресконференції в п'ятницю під час зустрічі Ради з торгівлі та технологій США і ЄС.

Держсекретар зазначив, що на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні йтиметься про роль альянсу у створенні майбутніх військ України — цей процес украй важливий для її вступу до НАТО. Однак, уточнив Блінкен, треба зрозуміти, як і чиїм коштом можна буде профінансувати ці заходи; і наразі ці питання активно обговорюють.

Водночас він нагадав про важливість схвалення в Конгресі США запиту Білого дому на додаткове фінансування військової допомоги для України.

"Необхідно терміново задовольнити президентський запит на додаткове фінансування — це найтерміновіша річ, яку ми можемо зробити", — наголосив він.

При цьому він роз'яснив, що ці кошти — "фактично всі", призначені на військову допомогу Україні — витратять у США, що принесе вигоди оборонно-промисловому комплексу, створить нові робочі місця.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.