Главная Политика В останні місяці Україна досягла помітного прогресу

В останні місяці Україна досягла помітного прогресу

В останні місяці Україна досягла помітного прогресу

Держсекретар США Ентоні Блінкен наголошує на прогресі України в різних сферах: від галузі оборони до реформ у країні.

"За останні місяці Україна досягла помітного прогресу. Вона витіснила російський флот із Чорного моря, відкривши морські шляхи для доставки зерна у світ. Фактично, експорт через Чорне море зараз дорівнює або перевищує експорт до російської агресії в лютому 2022 року. Україна приваблює все більше приватних інвестицій і мужньо утримує позиції на полі бою перед агресією Росії", — сказав Блінкен на брифінгу в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Вона також наголосила, що Україна домагається прогресу в реформах управління та безпеки, які обговорювалися на сьогоднішніх зустрічах, включаючи збільшення ресурсів для антикорупційних інститутів, підвищення прозорості та підзвітності військової допомоги, яку союзники надають Україні.

"І я думаю, що цей прогрес показує, що Україна серйозно ставиться до наших рекомендацій та рекомендацій усіх союзників, виконуючи важку роботу, щоб відповідати високим стандартам НАТО", — зазначив держсекретар.

Він наголосив, що майбутнє України – в НАТО, і "зараз наша мета – створити міст до повноправного членства України, пропонуючи додаткову підтримку та більш тісне співробітництво, доки Україна проводить реформи, необхідні для вступу до Альянсу".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.