Главная Украина «Укрнафта» у 2023 році отримала чистий прибуток 23,6 млрд грн

«Укрнафта» у 2023 році отримала чистий прибуток 23,6 млрд грн

«Укрнафта» у 2023 році отримала чистий прибуток 23,6 млрд грн

ПАТ "Укрнафта" за підсумками діяльності у 2023 році отримало чистий прибуток 23,6 млрд грн, повідомив директор компанії Сергій Корецький у Facebook.

За його словами, незалежний аудит звітності завершено Grant Thornton Ukraine 3 квітня.

"Дивіденди за минулий рік вдвічі перевищують кумулятивний результат останніх десяти років. Не втомлююсь дякувати кожному і кожній, хто працює в компанії, і ще раз підкреслю, що державне управління може і має бути ефективним", — зазначив Корецький.

Як повідомлялося, затверджений Кабінетом міністрів фінансовий план "Укрнафти" на 2024 рік передбачає чистий дохід на рівні 118 млрд грн, чистий прибуток — 18 млрд грн.

2024 року компанія планує розпочати буріння 30 нових свердловин, закупити обладнання для інтенсифікації видобутку, інвестувати в оновлення мережі.

"Укрнафта" — найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.