Главная Украина Французька NEO ECO розпочинає проєкт дослідження портів Одеської області

Французька NEO ECO розпочинає проєкт дослідження портів Одеської області

Французька NEO ECO розпочинає проєкт дослідження портів Одеської області

NEO ECO і Neo-Eco Ukraine на замовлення Одеської облдержадміністрації розпочинають проєкт дослідження портів області з метою їхнього подальшого днопоглиблення і зміни системи управління наносами та відходами, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Neo Eco Ukraine Барт Грюер (Bart Gruyaert).

"Наша нова ініціатива буде зосереджена на рекультивації річкових і морських відкладень. Проєкт буде спрямований на визначення стратегічних операцій з днопоглиблення для підтримки потужностей портів Одеської області, оцінку обсягу, кваліфікацію опадів і початок валоризації на місцевості. Цей проєкт може поліпшити економічну спроможність портів і допомогти Україні наблизитися до стандартів ЄС з управління наносами та відходами", — сказав він.

Грюєр додав, що в портфелі Neo-Eco є аналогічні проєкти, включно з Sedi materiau (створення композитних матеріалів із перероблених осаду і пластику) і SNCF ECOCIR (валоризація залізничного баласту). Частина стратегічних досліджень була проведена у французькому регіоні Південний Прованс — Альпи — Лазурний Берег (Rеgion Sud Provence-Alpes-Côte d'Azuri). Саме цей регіон став фінансовим партнером проєкту в Одеській області.

"Бюджет досліджень — EUR80 тис.: EUR30 тис. виділяє Neo-Eco, ще EUR50 тис. — регіон Південний Прованс — Альпи — Лазурний Берег. Перші результати ми плануємо показати вже у вересні 2024 року", — сказав Грюєр.

Французька компанія Neo-Eco вже 17 років працює за принципом економіки замкнутого циклу — інтеграції вже використаних матеріалів. За цим же принципом Neo-Eco реалізувала проєкт у Гостомелі (Київська обл.). У січні 2024 року було презентовано розроблену експертами Neo Eco Ukraine, CES clean energy solution та iC consulenten Ukraine Білу книгу щодо поводження з азбестовмісними матеріалами (АСМ).

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.