Главная Украина «Укренерго» втратила орієнтовно до EUR100 млн від останніх ударів РФ по енергосистемі

«Укренерго» втратила орієнтовно до EUR100 млн від останніх ударів РФ по енергосистемі

«Укренерго» втратила орієнтовно до EUR100 млн від останніх ударів РФ по енергосистемі

Збиток НЕК "Укренерго" від атак російських військ по енергосистемі України за останні дні орієнтовно сягає EUR90-100 млн, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"За попередніми підрахунками, чек за збиток, який ми пред'явимо ворогові за останні атаки, сягає щонайменше EUR90-100 млн, якщо говорити тільки про високовольтне обладнання "Укренерго", — написав Кудрицький у своєму фейсбуці в неділю.

При цьому він зазначив, що енергетики готувалися до ударів: формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал.

Крім того, за його словами, дуже важливу роль зіграли інженерні укріплення на об'єктах "Укренерго", облаштовані спільно з обласними військовими адміністраціями та Державним агентством з відновлення.

"Попередньо — без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими. Дякуємо колегам і продовжуємо нарощувати захист паралельно з відновлювальними роботами", — зазначив очільник НЕК.

Він додав, що ліквідацією наслідків атак і відновленням електропостачання в найбільш постраждалих регіонах опікується 10 мобільних ремонтних бригад, спеціалістів експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації.

За його словами, "Укренерго до кінця дня планує завершити відновлювальні роботи на найбільш пошкоджених об'єктах у західних, південних і центральних областях і зняти протягом наступних кількох днів залишкові обмеження енергопостачання, які все ще є в деяких регіонах.

"Складна ситуація залишається в трьох областях. У Харківській області ми разом із фахівцями обленерго знайшли нестандартні технічні рішення, як живити місто і регіон і дати більше потужності. Її все ще не вистачає, тож мусимо розподіляти наявні обсяги електроенергії між споживачами за певним графіком. Зараз максимально зосереджені на нарощуванні наших можливостей тут", — описав ситуацію керівник "Укренерго".

За його словами, подекуди діють застосовані диспетчерським центром "Укренерго" обмеження енергопостачання в Одеській та Дніпропетровській областях, в останній, зокрема, через масовану атаку шахедами цієї ночі.

Кудрицький пояснив, що це вимушений захід, необхідний для стабілізації ситуації в регіонах, і це може зайняти кілька днів.

"У регіонах, де поступово повертається енергоживлення, дуже важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання і не вмикати всі електроприлади одразу. Це допоможе не створювати надмірного навантаження на енергосистему, яка все ще відновлюється після масованих атак. Відповідно, наші ремонтні бригади зможуть зробити свою роботу швидше", — закликав споживачів СЕО "Укренерго".

Як повідомлялося, РФ здійснила 22 березня найбільш масову атаку на енергосистему, поціливши, зокрема, кількома ракетами в ДніпроГЕС, пошкодивши ТЕС, ПС, магістральні та розподільчі мережі. Майже в половині областей України 22 березня довелося обмежувати постачання електрики.

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.