Главная Политика Телеканал «FreeДом» необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори — Потураєв

Телеканал «FreeДом» необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори — Потураєв

Телеканал «FreeДом» необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори — Потураєв

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що український російськомовний телеканал "FreeДом" необхідно було відразу спрямовувати не на Росію, а на країни, де є російськомовні діаспори.

"Ми створили, може, не найкращий, але тут точно не соромно, телеканал "FreeДом". Постійно сварять: "Чому ви створили російською мовою?" А його дивляться! А знаєте, в чому була помилка? Помилка була в тому, що ми думали, що ми маємо його спрямовувати на Росію. Ми помилялися, це було абсолютно беззмістовно. Ми мали його відразу спрямовувати… на за кордон, на Європу та інші країни, де є російськомовні діаспори", — сказав він на міжнародному форумі "Креативна Україна" у вівторок у Києві.

Потураєв зазначив, що на сьогодні телеканал у такому напрямі й працює, "а про Росію треба забути".

Також, за його словами, Україна має використовувати всі мови, зокрема англійську й російську, для донесення необхідної інформації.

Серед іншого голова комітету наголосив на необхідності просувати телеканал "Дім" на закордонні ринки, щоб він був там представлений не менше ніж телеканал "FreeДом".

Як повідомлялося, у січні 2024 року в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляв, що найближчим часом буде переглянуто концепцію українського російськомовного телеканалу "FreeДом".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.