Главная Украина «Інтерпайп» розробив для американських нафтовиків нове преміальне з’єднання

«Інтерпайп» розробив для американських нафтовиків нове преміальне з’єднання

«Інтерпайп» розробив для американських нафтовиків нове преміальне з’єднання

Українська промислова компанія "Інтерпайп" розробила, освоїла і провела випробування нового преміального муфтового з'єднання Intrepid-MT, спеціально розробленого для потреб нафтовидобувних компаній США та інших країн Північної Америки.

Згідно з пресрелізом компанії в понеділок, завдяки високій міцності та герметичності Intrepid-MT можна застосовувати у складі обсадних колон під час спуску до похило-скерованих і горизонтальних нафтогазових свердловин. З'єднання витримує високе навантаження крутного моменту обертання колони при цементуванні або спуско-підіймальних операціях.

При цьому уточнюється, що Intrepid-MT сертифікований на відповідність IV рівню герметичності (Connection Application Level IV) згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 13679.

Технічний директор трубного дивізіону "Інтерпайпу" Олексій Чуєв зазначив, що компанія продовжує розширювати власну лінійку різьбових з'єднань для видобутку нафти і газу.

"Кілька років тому ми запровадили на ринок полупреміальне Intrepid-SP, а наразі презентуємо нашим американським клієнтам преміальне Intrepid-MT, тобто заходимо у нові сегменти ринку. Нове з'єднання розроблене з урахуванням особливостей геології Північної Америки та призначене для компаній, які розробляють складніші родовища", — наголосив Чуєв, якого цитує пресслужба.

Пресслужба додає, що СAL IV (Connection Application Level) — найвищий рівень вимог до різьбових трубних з'єднань для нафтогазової промисловості, що регламентується міжнародним стандартом ISO 13679. Стандарт визначає 4 рівні випробувань з'єднань: від менш жорсткого (CAL I) до найбільш жорсткого (CAL IV). З'єднання такого рівня витримують високе навантаження, при цьому є газогерметичними, тобто виключають можливість витоків та забезпечують високу екологічність при експлуатації нафтогазових свердловин.

Також уточнюється, що торгова марка Intrepid походить від USS Intrepid — американський авіаносець типу "Ессекс" часів Другої світової війни, перекладається як "Безстрашний". Цей корабель був побудований в Ньюпорт Ньюс (Newport News, VA) і вступив у дію 16 серпня 1943 року.

Intrepid прослужив у складі ВМС США 31 рік. З 1943 авіаносець брав участь у боях на Тихому океані. У бою біля острова Трук він був атакований літаком-торпедоносцем типу Nakajima B5N та пошкоджений однією торпедою. Пізніше Intrepid переніс п'ять атак камікадзе, а також брав участь у блокаді Куби під час Карибської кризи, використовувався за прямим призначенням під час Корейської та В'єтнамської війн.

Авіаносець використовувався NASA в космічних місіях Mercury і Gemini, підбираючи капсули, що спускаються в океані.

"Інтерпайп" — українська промислова компанія, виробник безшовних труб і залізничних коліс. Продукцію компанії поставляють у понад 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2022 році "Інтерпайп" реалізував 384 тис. тонн трубної продукції та 87 тис. тонн залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.

В "Інтерпайпі" працюють 10 тис. співробітників. У 2022 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,8 млрд грн.

У структурі компанії п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його родини.

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.