Главная Политика Зеленський наголошує на проблемі проведення виборів на окупованих територіях

Зеленський наголошує на проблемі проведення виборів на окупованих територіях

Зеленський наголошує на проблемі проведення виборів на окупованих територіях

Президент України Володимир Зеленський знову заявив, що готовий до проведення виборів у 2024 році, однак відзначив проблему організації виборів на окупованих територіях.

"Що робити з питанням тимчасово окупованих територій і людей? Усі українці на окупованих територіях дуже важливі. Але щодо тих українців, які 24 лютого (2022 року — ІФ-У) потрапили під окупацію. Що робити насамперед з ними? Як вони будуть? Як вони покажуть своє волевиявлення?" — сказав він, виступаючи на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії в п'ятницю в Києві.

За словами Зеленського, ми маємо зробити все, щоб наші військові голосували. Ті, хто "в окопах, які перебувають на першій лінії: вони відстоюють права людей, а самі не матимуть права голосувати".

"Ми говоримо про спостерігачів. Ми хочемо, щоб були вибори демократичні, спостерігачі мають бути, а як вони будуть в окопах?" — поставив запитання Зеленський.

"Третя історія — щодо людей, які за кордоном. Там мільйони людей. Як вони голосуватимуть? Інфраструктури в нас немає. Тобто, ми маємо задіяти відповідну інфраструктуру інших держав", — зазначив він.

Раніше питання проведення виборів у 2024 році порушив сенатор Ліндсі Грем. Водночас їх проведення під час воєнного стану заборонено законодавством України.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.