Главная Политика Президенти України та Сербії висловилися за взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету

Президенти України та Сербії висловилися за взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету

Президенти України та Сербії висловилися за взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Сербії Александром Вучичем на полях саміту Україна — Балкани, що відбувся в Афінах (Греція).

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, "сторони наголосили, що взаємна підтримка територіальної цілісності та суверенітету — важлива частина партнерства України та Сербії".

"Лідери обговорили найважливіші питання регіональної безпеки, двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку. Окремо президенти приділили увагу спільним викликам на шляху України та Сербії до членства у Європейському Союзі", — йдеться в повідомленні.

Зеленський висловив подяку Вучичу за гуманітарну допомогу, яку Сербія надає українському народу, а також за підтримку українців, які знайшли в цій країні прихисток від війни, розв'язаної РФ.

"Президент України запропонував сербській стороні підтримати українську Формулу миру та взяти участь у третьому саміті Міжнародної Кримської платформи 23 серпня поточного року", — йдеться також у тексті.

"Відкрита, чесна і плідна зустріч із президентом Сербії. Хороша розмова про дотримання Статуту ООН і непорушність кордонів. Про спільне майбутнє наших народів у спільному європейському домі. Про розвиток наших відносин, це в наших спільних інтересах", — написав Зеленський у твіттері.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.