Главная Украина Нацбанки України та Польщі випустять колекційні монети до Дня Незалежності України

Нацбанки України та Польщі випустять колекційні монети до Дня Незалежності України

Нацбанки України та Польщі випустять колекційні монети до Дня Незалежності України

Національний банк України (НБУ) і Національний банк Польщі (НБП) випускають в обіг колекційні монети "Дружба та братство — найбільше багатство" зі срібла 999 проби до Дня Незалежності України загальним тиражем наборів до 10 тис. шт., йдеться в пресрелізі НБП у четвер.

Зазначено, що дві монети номіналом 10 грн і 10 злотих входять до комплекту, а їхній дизайн утворює композиційне ціле у формі серця.

Над їх створенням працював український художник Володимир Таран.

Вага кожної монети становитиме 31,1 г. Половину комплектів буде продано в Польщі, а половину — в Україні.

Як повідомив НБП, у Польщі монети можна буде придбати в касах регіональних відділень національного банку та в інтернет-магазині "Колекціонер". В Україні ж їх розповсюджуватимуть через офіційні банки-дистриб'ютори та через інтернет-магазин НБУ.

Згідно з пресрелізом, за спільною ініціативою українського та польського нацбанків колекційні монети випустять 24 серпня.

Як наголошується в пресрелізі, цей випуск є другою спільною ініціативою НБУ та НБП.

Зокрема, попередній спільний випуск відбувся у 2012 року, з нагоди фінальної частини чемпіонату Європи в Україні та Польщі, тоді банки також випустили срібні колекційні монети у вигляді набору.

Польський регулятор зазначив, що планує передати виручені з продажу наборів колекційних монет "Дружба та братство — найбільше багатство" кошти у вигляді безповоротної гуманітарної фінансової допомоги Україні.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.