Главная Политика Головним питанням порядку денного майбутнього саміту ЄС стане Україна — чиновник

Головним питанням порядку денного майбутнього саміту ЄС стане Україна — чиновник

Головним питанням порядку денного майбутнього саміту ЄС стане Україна — чиновник

Головним питанням порядку денного майбутнього саміту Європейського Союзу, який відбудеться 29-30 червня в Брюсселі, буде Україна.

"Головний фокус саміту — Україна", — сказав у понеділок у Брюсселі журналістам на умовах анонімності високопоставлений європейський чиновник, анонсуючи порядок денний майбутнього засідання глав держав і урядів країн-членів ЄС.

За його словами, лідери говоритимуть про подальшу підтримку України, так само як і про можливість використання заморожених російських активів для відновлення країни.

"Ми розпочнемо зустріч лідерів ЄС із запрошеним генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, потім відбудеться обмін думками та обговорення з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою. Порядок денний Ради такий: спочатку — Україна, потім лідери обговорять міграцію, третє питання — Китай", — окреслив перебіг засідання високопоставлений європейський чиновник.

Крім того, окремо від теми саміту співрозмовник журналістів розповів про лист президента Європейської ради главам держав і урядів "про стратегічний порядок денний ЄС на наступні роки", назвавши його "програмою для ЄС на наступний мандат". Зокрема, у цій програмі Мішель відзначив основні питання, які будуть темами обговорення та ухвалення рішень, а саме — розширення ЄС та його можливості абсорбувати нових членів із адаптацією процесів у ЄС.

"Це все — головні питання грудня", — додав він.

Як відомо, у грудні відбудеться чергове засідання Європейської ради, на якому лідери, базуючись на оцінці Європейською комісією прогресу України як країни-кандидата до членів ЄС виконання вимог, необхідних для початку переговорів про вступ, ухвалюватимуть відповідне рішення — вступати чи ні в переговорний процес з Україною щодо вступу до ЄС.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.