Главная Украина «Метінвест» запускає програму психологічної реабілітації постраждалих від війни дітей Strong Generation Camp

«Метінвест» запускає програму психологічної реабілітації постраждалих від війни дітей Strong Generation Camp

«Метінвест» запускає програму психологічної реабілітації постраждалих від війни дітей Strong Generation Camp

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках гуманітарної ініціативи "Рятуємо життя" запускає нову програму "Strong Generation Camp — Майбутнє" — психологічну реабілітацію постраждалих унаслідок війни дітей співробітників групи.

Згідно з пресрелізом, за підтримки донорів "Метінвест" спрямує на відновлення здоров'я дітей близько 9 млн грн.

Уточнюється, що понад 400 дітей зможуть пройти вкрай необхідну для подальшого життя і розвитку програму в одному з найкращих оздоровчих центрів Карпат. Учасниками програми стануть діти мобілізованих до лав ЗСУ працівників "Метінвесту" і співробітників — вимушених переселенців з усіх українських підприємств групи, а також діти, які втратили близьких.

На старті програми плануються три заїзди по два тижні кожен, перший — наприкінці червня. На дітей чекає оздоровча програма, а також індивідуальна та групова робота з психологами, тренінги й арт-терапія. Розважальна частина містить ігри, квести, майстер-класи, екскурсії до озер, гір і водоспадів, спортивні ігри та багато іншого.

Протягом усієї програми дитячих психологів консультуватимуть і супроводжуватимуть фахівці Асоціації психологів України.

Директор зі сталого розвитку та взаємодії з колективом "Метінвесту" Тетяна Петрук зазначає, що "Рятуємо життя" використовує різні підходи до відновлення ментального здоров'я українців, які зазнали травм від війни.

"Ініціатива вже працює з жінками та дітьми за проєктом "Незламна мама" від "Фонду Маша". Разом із Глобальним договором ООН в Україні створює Центри психологічної реабілітації та підтримки для постраждалих мирних жителів. Проводиться хібукі-терапія для дітей у Покровську та Мирнограді. Наша нова програма спрямована на психологічну підтримку дітей, які через війну втратили батьків, залишили домівки або пережили інші травматичні події. Сподіваюся, сила українських Карпат і турбота фахівців допоможуть дітям упоратися з травмами та повернути здатність радіти життю", — пояснила Петрук, яку цитує пресслужба.

Ініціативу "Рятуємо життя" створила група "Метінвест" у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. За рік повномасштабної війни проєкт допоміг майже 500 тис. людей на суму 8,4 млн євро. Українці отримали понад 4 тис. тонн продуктів харчування та засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на EUR250 тис.

До проєкту долучилося близько 200 компаній з усього світу, 400 волонтерів, 10 фондів і громадських організацій. За більше ніж рік його роботи сума допомоги від донорів перевищила EUR2,7 млн.

Серед основних напрямів роботи "Рятуємо життя" — протезування та реабілітація військових і мирних жителів, психологічне відновлення жінок і дітей.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" — керуюча компанія групи "Метінвест".

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.