Главная Украина Польські садівники вимагають зупинити імпорт української полуниці

Польські садівники вимагають зупинити імпорт української полуниці

Польські садівники вимагають зупинити імпорт української полуниці

Асоціація садівників Республіки Польща звернулася до міністра сільського господарства Роберта Телуша з проханням вжити термінових заходів, щоб зупинити імпорт полуниці з України, обмежити його і надалі повністю зупинити, повідомило польське видання sad24.pl.

"З огляду на інформацію, що з'явилася останніми днями, про імпорт великої кількості промислової полуниці з України до Польщі, ми просили міністра сільського господарства та розвитку сільських територій втрутитися і вжити термінових заходів, щоб припинити можливу практику і її скорочення — остаточно припинити", — йдеться в повідомленні.

Польські садівники наполягають на недопущенні на ринку ситуації аналогічної до української зернової, коли безконтрольний імпорт обвалив ринок і спричинив величезне падіння цін.

Асоціація садівників Польщі наполягає на запровадженні системи офіційного контролю кожної партії фруктів, що надходять до країни, за якістю, особливо на залишки засобів захисту рослин, і призупинити подальшу торгівлю товаром до отримання результатів експертизи.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.