Главная Украина Ferrexpo провело річні збори, на яких акціонери відхилили низку пропозицій ради директорів

Ferrexpo провело річні збори, на яких акціонери відхилили низку пропозицій ради директорів

Ferrexpo провело річні збори, на яких акціонери відхилили низку пропозицій ради директорів

Гірничорудна компанія Ferrexpo plc з активами в Україні провела річні загальні збори акціонерів, на яких було відхилено низку пропозицій ради директорів.

Згідно з біржовим повідомленням компанії, на річних загальних зборах, що відбулися в четвер, було затверджено звіти Ferrexpo за 2022 рік, зокрема про винагороду. Також переобрано директорами Грема Дакомба (Graeme Dacomb), Лучіо Дженовезе (Lucio Genovese), Віталія Лісовенка, Фіону Маколей (Fiona MacAulay) і Наталію Поліщук.

Водночас збори відхилили низку проєктів, зокрема про дозвіл директорам розподіляти акції, уповноваження директорів скасовувати переважне право купівлі, дозвіл компанії здійснювати ринкові купівлі власних акцій.

У коментарі ради директорів щодо поданої значної кількості голосів проти резолюцій наголошується, що значну частку (понад 20%) голосів було віддано проти рішень, які дозволяють директорам розподіляти акції та дають директорам право відмовлятися від переважного права, і зрештою ці рішення не було ухвалено.

"Рада директорів Ferrexpo розуміє, що такий результат голосування був зумовлений насамперед тим, що найбільший акціонер компанії (Костянтин Жеваго — ІФ-У) не хотів піддаватися подальшому розмиванню своєї голосуючої частки в компанії. Також значну частку (понад 20%) голосів було віддано проти переобрання одного з директорів нашої компанії (Віталія Лісовенка — ІФ-У) за підсумками голосування незалежних акціонерів", — констатується в примітці.

Рада консультуватиметься і взаємодіятиме з акціонерами, щоб краще зрозуміти причини цих голосів, і опублікує оновлену інформацію про свою взаємодію з акціонерами протягом 6 місяців після сьогоднішніх загальних зборів акціонерів.

Рада директорів ухвалила рішення призначити незалежного невиконавчого директора Наталію Поліщук головою комітету групи з охорони здоров'я, безпеки, довкілля та суспільства (HSEC) замість Анн-Крістін Андерсен, яка не балотувалася на переобрання на річних загальних зборах акціонерів.

Крім того, Грег Нортьє, керівник відділу кадрів групи, був призначений членом комітету з питань HSEC замість Джима Норта, головного виконавчого директора. Зміни набувають чинності відсьогодні.

Збори вирішили повторно призначити MHA MacIntyre Hudson аудиторами компанії, уповноваживши ревізійну комісію визначати розмір винагороди аудиторів.

Ferrexpo — залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії належить 100% ТОВ "Єристівський ГЗК", 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК" і 99,9-відсоткова частка ТОВ "Біланівський ГЗК".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.