Главная Украина Єллен підтвердила, що дедлайн для підвищення ліміту держборгу настане на початку червня

Єллен підтвердила, що дедлайн для підвищення ліміту держборгу настане на початку червня

Єллен підтвердила, що дедлайн для підвищення ліміту держборгу настане на початку червня

Міністр фінансів США Джанет Єллен знову підтвердила в середу, що ресурси її відомства закінчаться на початку червня, якщо Конгрес не схвалить збільшення ліміту держзапозичень.

Вона зазначила, що має намір представити точніші оцінки в "найближчому майбутньому", повідомляє Market Watch.

Під час виступу на заході The Wall Street Journal у середу Єллен сказала, що адміністрація президента США Джо Байдена прагне узгодити з Конгресом підвищення стелі держборгу.

"Ми віддані тому, щоб не допускати неплатежів за держборгом і прагнемо до підвищення стелі держзапозичень", — заявила Єллен, яка брала участь у заході через відеозв'язок.

На запитання, чи опрацьовує Мінфін США сценарій на випадок дефолту спільно з найбільшими фінінститутами країни, вона відповіла, що її відомство "не бере участі в підготовці планів на випадок дефолту".

За словами Єллен, Мінфіну і Байдену доведеться ухвалити низку складних рішень, якщо Конгрес не схвалить збільшення ліміту держборгу США.

"Ми не зможемо виконувати деякі зобов'язання, — сказала вона, додавши, що встановлювати пріоритети для платежів неможливо. — Нам просто необхідно підняти стелю держборгу".

Спікер Палати представників Конгресу США республіканець Кевін Маккарті заявив у середу, що поспілкувався з групою переговірників від Білого дому, і обговорення цього питання продовжиться.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.