Главная Политика Білий дім вітає розмову президента України та лідера КНР — ЗМІ

Білий дім вітає розмову президента України та лідера КНР — ЗМІ

Білий дім вітає розмову президента України та лідера КНР — ЗМІ

Білий дім схвалив звістку про те, що президент України Володимир Зеленський уперше від початку повномасштабного вторгнення Росії провів бесіду з главою КНР Сі Цзіньпіном, повідомляє CNN із посиланням на слова координатора Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джона Кірбі.

"Ми вітаємо новину про те, що між президентом Сі та президентом Зеленським відбулася телефонна розмова. Ми думаємо, що це добре. Ми вже досить давно говоримо, що вважаємо важливим, щоб голова Сі та офіційні особи КНР скористалися українською точкою зору на це незаконне і неспровоковане вторгнення Росії", — наводить слова Кірбі CNN у середу.

Однак координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США висловив обережність, "чи може ця розмова привести до якогось значущого руху за мир або план".

"Чи приведе це до якогось значущого мирного руху, плану або пропозиції, я просто не думаю, що ми знаємо це прямо зараз", — заявив Кірбі журналістам.

На запитання, чи може Китай допомогти в укладенні мирної угоди, чиновник зауважив, що вона "має бути укладена на умовах Зеленського".

"Угода не буде стійкою або такою, що заслуговує на довіру, якщо українці та особисто президент Зеленський не інвестуватимуть і не підтримуватимуть її", — наводить слова Кірбі CNN.

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій також заявив, що Білий дім не мав попередніх відомостей про те, що відбудеться дзвінок між лідером КНР і Зеленським, додавши при цьому, що "і ми не обов'язково цього очікуємо".

Як повідомлялося, у середу президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою КНР Сі Цзіньпіном.

"Провів тривалу змістовну телефонну розмову з главою КНР Сі Цзіньпіном. Вірю, що вона, а також призначення посла України в Китаї дадуть потужний поштовх розвитку наших двосторонніх відносин", — написав Зеленський у твіттері.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.