Главная Украина «Терра» побудує на західній Україні завод із виробництва круп

«Терра» побудує на західній Україні завод із виробництва круп

«Терра» побудує на західній Україні завод із виробництва круп

Компанія "Терра" (Харків), один із найбільших в Україні виробників круп і пластівців, побудує на заході країни завод вартістю $20 млн, пише ZAXID.NET.

"Зараз ми визначаємося з майданчиком для будівництва. Розглядаємо Львівську, Тернопільську та Рівненську області. У нас великі вимоги до території: потрібна залізнична колія, транспортний вузол, інфраструктура, люди. Нам важлива логістика, і для споживачів в Україні, і для експорту", — повідомив комерційний директор компанії Олександр Ясинський.

Потужності нового заводу дадуть змогу переробляти 300 тис. тонн сировини на рік і виробляти 150 тис. тонн продукції на рік. Окрім круп, борошна, пластівців, каш і супів швидкого приготування "Терра" має намір запустити лінії з переробки гречки та кукурудзи. На заводі планують побудувати біокотельню для забезпечення потреб виробництва.

За словами комерційного директора, виробничі лінії, пакування і транспортування будуть максимально автоматизовані.

Наразі "Терра" веде переговори з іноземним банком про відкриття кредитної лінії в $20 млн, шукає партнера для інвестицій у новий завод і розглядає можливість кооперації з великими сільгоспвиробниками.

За інформацією Ясинського, якщо компанії вдасться знайти готові приміщення, запустити новий завод можна буде вже за рік, а будівництво виробництва з нуля займе близько двох років.

Паралельно компанія "Терра" розвиватиме власну роздрібну мережу магазинів по всій Україні. Перший маркет уже відкрито в Харківській області.

Компанія "Терра" зареєстрована в Харківській області в 1999 році. Компанія виробляє близько 200 найменувань продукції, зокрема, крупи, пластівці, борошно, каші та супи швидкого приготування, комбікорми, та експортує їх до 67 країн світу: у США, Європу, ОАЕ, ПАР, Малайзію, на Шрі-Ланку тощо. "ТЕРРА" входить до найбільших виробників круп в Україні та до топ-5 органічних виробників.

Бенефіціарами та засновниками компанії є Олександр та Ігор Ясинські, співзасновниками — Сергій Приходько та Олег Гоженко.

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.