Главная Политика Стефанчука просять провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду проєкту постанови, що «блокує» повернення виплати 30 тис. грн для військових

Стефанчука просять провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду проєкту постанови, що «блокує» повернення виплати 30 тис. грн для військових

Стефанчука просять провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду проєкту постанови, що «блокує» повернення виплати 30 тис. грн для військових

для військових />

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") просить голову Верховної Ради Руслана Стефанчука впродовж семи днів скликати позачергове засідання парламенту для розгляду проєкту постанови №8312-П, що блокує повернення виплати 30 тис. грн для військовослужбовців, поліцейських і рятувальників.

"Верховна Рада має зібратися на позачергове засідання і відхилити постанову, яка блокує виплати 30 тисяч військовим! Звернувся до спікера Руслана Стефанчука про проведення такого засідання протягом семи днів", — написав Гончаренко у своєму телеграм-каналі в середу.

Як повідомлялося, 254 народних депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів підтримали поправку ексспікера Верховної Ради, позафракційного депутата Дмитра Разумкова до прийнятого в цілому закону №8312 (про вдосконалення процедури примусового відчуження майна під час війни) щодо повернення виплат 30 тис. грн військовослужбовцям, поліцейським і ДСНС.

Водночас вона передбачає впровадження з квітня цього року і до кінця воєнного стану стелі в 10 мінімальних зарплат (67 тис. грн) на грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ і підприємств, на 100% підконтрольних державі. Це обмеження також стосується народних депутатів, членів Кабміну, прокурорів, працівників Нацбанку та працівників інших держорганів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, наприклад, НАБУ.

Водночас, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в кулуарах "Весняних зустрічей" Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, ухвалена поправка викликала запитання представників МВФ.

Крім того, 11 квітня народний депутат Володимир Цабаль (фракція "Голос") зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови № 8312-П про скасування рішення щодо ухвалення відповідного законопроєкту.

Раніше, 21 березня, Верховна Рада збільшила видатки держбюджету-2023 на 487 млрд грн, а доходи — на 61 млрд грн, що спричинило збільшення дефіциту на 419 млрд грн. Згідно з Меморандумом із МВФ, набуття чинності до кінця квітня цього закону після підписання президентом є найближчим структурним маяком нової програми.

Крім того, уряд зобов'язався до кінця травня внести до Верховної Ради законопроєкт із посиленням положень Бюджетного кодексу для мінімізації ad hoc змін до бюджету.

Джерело: https://t.me/oleksiihoncharenko/32945

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.