Главная Украина МВФ затвердив програму EFF для України на SDR11,6 млрд

МВФ затвердив програму EFF для України на SDR11,6 млрд

МВФ затвердив програму EFF для України на SDR11,6 млрд

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на засіданні в п'ятницю задовольнила запит України на відкриття нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF на загальну суму SDR11,6 млрд ($15,6 млрд), повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

За його словами, офіційне повідомлення фонду очікується найближчим часом у п'ятницю.

Згідно з порядком денним, оприлюдненим раніше на сайті фонду, рада директорів також підбила підсумки відкритої в грудні Моніторингової програми для України із залученням ради директорів (PMB).

Як повідомлялося, МВФ 21 березня повідомив про досягнення домовленості на рівні персоналу (staff-level agreement, SLA) про нову чотирирічну програму EFF для України на загальну суму SDR11,6 млрд (близько $15,6 млрд). Фонд уточнив, що остаточне рішення ради директорів очікують найближчими тижнями.

Кабінет Міністрів 24 березня схвалив проєкт Листа про наміри уряду і Національного банку України до МВФ і проєкт Меморандуму про економічну та фінансову політику. На цьому етапі документи традиційно не публікують.

Програму передбачалося розділити на два етапи. Перший націлений на утримання стабільності, розрахований на 12-18 місяців і заснований на PMB, тоді як другий етап, з великими структурними реформами, націлений на зростання та євроінтеграцію.

Переговорам про нову програму EFF передувала Моніторингова програма PMB. Україна в умовах неготовності МВФ одразу виділяти значне фінансування восени минулого року запитала її у фонду терміном на чотири місяці й отримала схвалення ради директорів 20 грудня.

17 лютого у Варшаві завершилася робота місії МВФ, за підсумками якої зроблено заяву про SLA щодо дострокового завершення програми PMB і переходу до підготовки нової розширеної програми, що передбачає фінансування.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.