Главная Украина Данія у 2023 р. створить Фонд допомоги Україні в розмірі понад $1 млрд

Данія у 2023 р. створить Фонд допомоги Україні в розмірі понад $1 млрд

Данія у 2023 р. створить Фонд допомоги Україні в розмірі понад $1 млрд

Уряд Данії у 2023 році створить фонд у розмірі 7 млрд данських крон DKK ($1,01 млрд) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні, повідомляє уряд Данії.

"Ситуація в Україні надзвичайно серйозна, і потреба в значній підтримці є гострою. Боротьба України за свободу — це боротьба за демократичні цінності та суспільство. Тому уряд об'єднав зусилля з переважною більшістю в данському парламенті, щоб створити фонд у розмірі близько 7 млрд DKK у 2023 році", — повідомило міністерство фінансів Данії на офіційному сайті в середу.

Як уточнюється в повідомленні, крім того, на 2024-2027 рр. виділено кошти для фінансування заміни, які пов'язані з військовими внесками, зробленими у 2022-му і 2023 роках.

Як повідомляється, фонд складатиметься з трьох частин.

Перша – військова підтримка у вигляді зброї, іншої військової техніки та навчання персоналу — близько 5,4 млрд DKK у 2023 році.

Друга частина – цивільна підтримка, спрямована на гострі гуманітарні проблеми, а також на довгострокову реконструкцію — 1,2 млрд DKK.

Третя частина – підтримання бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити внесок у відновлення України — 0,4 млрд DKK.

Коментуючи подію, міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив: "Українці борються не лише за власну свободу, а й за безпеку всієї Європи. Із цим фондом ми виводимо підтримку України Данією на новий рівень. Не останньою чергою це стосується бізнес-сфери. Данські компанії можуть постачати багато чого з того, чого не вистачає Україні, наприклад питну воду, централізоване опалення та продукти харчування".

Як повідомляється, МЗС Данії має намір збільшити зусилля "для допомоги данським компаніям у виході на український ринок і виділити більше коштів на створення найкращих умов для ризикованих інвестицій данських компаній в Україні. Це хороша новина і для українського, і для данського бізнесу".

$1 долар становить 6,9397 данської крони.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.