Главная Украина Зеленський закликав ЄС узгодити дієві прайскепи на російські енергоресурси

Зеленський закликав ЄС узгодити дієві прайскепи на російські енергоресурси

Зеленський закликав ЄС узгодити дієві прайскепи на російські енергоресурси

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у четвер за допомогою відеозв'язку на Раді Європейського Союзу, закликав організацію до погодження дієвих прайскепів на російські енергоресурси.

Як зазначив президент, деструктивні дії Росії проти критичної інфраструктури в Україні чи проти підводних кабелів та газопроводів у Європі, а також спроби РФ дестабілізувати ринки газу та нафти чи атомної енергетики мають отримувати потужні відповіді з усієї Європи.

З цієї точки зору, на думку Зеленського, вкрай корисною є ідея прайскепів на російський енергетичний експорт.

"Чим сильнішим буде такий інструмент і чим нижчі прайскепи, тим більше стійкості буде у глобального енергоринку. Я закликаю вас узгодити дієві прайскепи і на нафту, і на нафтопродукти та газ із Росії. Ці прайскепи мають бути такими, щоб держава-терорист точно була позбавлена можливості фінансувати війну за рахунок глобального ринку", — заявив глава держави.

Він зазначив, що фінальною метою усієї енергостратегії Європи має бути повна незалежність європейського континенту від брудних російських енергоресурсів.

Зеленський також запевнив, що в рамках цієї перспективи Україна зможе стати новим надійним та великим постачальником зелених енергоресурсів для усієї Європи.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.