Главная Политика Ми зацікавлені, аби після перемоги всі українці повернулися додому

Ми зацікавлені, аби після перемоги всі українці повернулися додому

Ми зацікавлені, аби після перемоги всі українці повернулися додому

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава зацікавлена у поверненні всіх українців, які покинули країну через війну, після перемоги додому.

Як зазначив глава держави, під час війни дуже складно утримувати економіку у будь-якому форматі стабільності, тому це дуже важливо, щоб українці перебували та працювали в країні.

Водночас, за його словами, гарантувати безпеку людей під час перебування у країні зараз важко.

"Ми дуже зацікавлені, щоб український народ повертався додому. Я не можу сьогодні просити громадян України, які тимчасово виїхали за межі нашої держави через війну, щоб вони поверталися. Я думаю, що сьогодні це їхній вибір. І я не можу сьогодні гарантувати всім безпеку, тому що це війна, яку в односторонньому порядку розв'язала РФ і виключно на території нашої держави", — заявив Зеленський на брифінгу з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою у Києві.

Зеленський висловив упевненість у тому, що після закінчення війни українці повернуться на батьківщину, проте ключовими питаннями залишатимуться інфраструктура, енергетика тощо.

"Я впевнений, що всі повернуться. Усі не так просто, але ми тримаємось і зацікавлені, щоб після перемоги все населення було в державі. Я впевнений, що так і буде", — сказав він.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.