Главная Политика Ім’я нового прем’єра Британії буде відоме до 28 жовтня

Ім’я нового прем’єра Британії буде відоме до 28 жовтня

Ім’я нового прем’єра Британії буде відоме до 28 жовтня

Вибори нового лідера Консервативної партії і, відповідно, прем'єр-міністра Великої Британії, доведеться провести до 28 жовтня, він зможе вступити на посаду до 31 жовтня, повідомив у четвер голова так званого "комітету 1922 року" сер Грем Бреді.

"Я поговорив з головою партії Джейком Беррі, і він підтвердив, що можливо провести голосування та завершити вибори нового лідера до п'ятниці, 28 жовтня", — наводить слова Бреді телеканал Sky News у четвер. Він також пояснив, що таким чином новий лідер має обійняти свою посаду до 31 жовтня.

Бреді не став уточнювати, як саме відбуватиметься вибір нового лідера правлячої партії, і чи голосуватимуть усі члени Консервативної партії, чи лише члени парламенту від консерваторів.

У свою чергу, букмекери вже почали робити ставки на те, хто стане новим прем'єр-міністром королівства. Найбільш очевидним кандидатом на посаду є колишній глава Мінфіну та суперник Ліз Трасс у попередніх виборах прем'єра Ріші Сунак, ймовірність його перемоги становить 11/10. Також добрі шанси у лідера палати громад Пенні Мордонт (7/2) та міністра оборони Бена Воллеса (8/1), який відмовився від участі у минулих виборах.

Британські букмекери не виключають, що на посаду можуть повернутися колишні прем'єри Борис Джонсон та Тереза Мей, їхні шанси становлять 13/1 та 16/1 відповідно.

Водночас представники Лейбористської партії, Шотландської національної партії, Ліберальних демократів та Зеленої партії закликали провести загальні вибори. За це висловився перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд.

Раніше в четвер прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила про свій відхід у відставку. Трасс очолювала уряд 45 днів – найкоротший термін за всю історію британських кабінетів.

"Комітет 1922" — парламентська група від Консервативної партії у британській Палаті громад, яка займається, зокрема, виборами лідера партії.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.