Главная Украина Україна оголосила конкурси на незалежних членів наглядових рад держбанків

Україна оголосила конкурси на незалежних членів наглядових рад держбанків

Україна оголосила конкурси на незалежних членів наглядових рад держбанків

Україна розпочинає конкурсний відбір претендентів на посаду незалежних членів наглядових рад державних ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку (усі – Київ).

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, старт конкурсів – 11 жовтня.

Раніше, Міністерство фінансів затвердило рекрутингову компанію "Екзек'ютів Серч Юкрейн" для пошуку претендентів на посаду незалежних членів у наглядову раду державного ПриватБанку, "Педерсен енд партнерс" – для пошуку кандидатів у спостережну раду Укрексімбанку, а також "Ворд Хавел Україна" – для підбору наглядової ради Ощадбанку.

Згідно з повідомленням Мінфіну, кандидати, які хочуть взяти участь у конкурсі, мають подати документи до цих рекрутингових компаній до 11 листопада включно.

Серед вимог до кандидатів – можливість приділяти роботі у раді не менше 50 робочих днів на рік та бути присутніми на засіданнях ради, які проводитимуться у Києві, коли ситуація з безпекою дозволить провести таку зустріч у Києві.

Крім того, претенденти повинні володіти не менш ніж двома компетенціями та спеціальними знаннями, визначеними матрицею профілю спостережної ради/

Як повідомлялося, Верховна Рада на початку липня 2018 року ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків, згідно з яким спостережна рада держбанків повинна складатися з дев'яти членів. З них шість мають бути незалежними, троє – представниками держави, по одному від президента, Кабінету міністрів та парламенту.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.