Главная Политика Керівники комітетів з європейських справ парламентів країн ЄС закликали посилити ізоляцію РФ — заява

Керівники комітетів з європейських справ парламентів країн ЄС закликали посилити ізоляцію РФ — заява

Керівники комітетів з європейських справ парламентів країн ЄС закликали посилити ізоляцію РФ — заява

Глави парламентських комітетів з європейських справ країн — членів Європейського Союзу закликали держави і міжнародні організації посилити ізоляцію Росії і засудили фейкові референдуми, проведені на тимчасово окупованих територіях України.

"Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації негайно засудити незаконні дії Кремля на тимчасово окупованих територіях України і посилити ізоляцію Росії", — йдеться в заяві, оприлюдненій на пресконференції в Києві.

Керівники комітетів також закликали партнерів чітко заявити Росії, що єдиною відповіддю на її спроби анексії, шантажу і ультиматумів буде посилення підтримки України для її перемоги над агресором.

"Ми закликаємо всі країни зробити висновки про справжні наміри Росії і посилити підтримку України у протидії російській агресії", — наголошується в документі.

Представники парламентів держав ЄС наголосили, що Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська області та Крим є суверенними територіями України.

Вони висловилися за швидкий початок переговорів про вступ України в ЄС і закликали РФ негайно припинити військову активність в Україні, вивести з її території свої армію і озброєння.

Заяву підписали перший віцепрезидент Європарламенту Отмар Карас, голови та заступники комітетів з європейських справ парламентів Чехії, Люксембургу, Данії, Естонії, Фінляндії, Словенії, Румунії, Німеччини.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.