Главная Украина САП повідомила про підозру одному чинному та двом колишнім посадовим особам «Центренерго»

САП повідомила про підозру одному чинному та двом колишнім посадовим особам «Центренерго»

САП повідомила про підозру одному чинному та двом колишнім посадовим особам «Центренерго»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України викрили чинних та колишніх посадових осіб ПАТ "Центренерго" у зловживанні службовим становищем та підробці офіційних документів на користь комерційної фірми, повідомила САП у "телеграм-каналі" у вівторок.

"Наразі про підозру у скоєнні зазначених злочинів повідомлено одному чинному та двом колишнім працівникам "Центренерго", а також представнику комерційної структури. Їхні дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України" ", – наголошується у повідомленні.

Як поінформували у САП, "Центренерго" у листопаді 2019 року уклало з комерційною компанією договір на постачання газу. Після цього енергогенерувальним підприємством у травні 2020 року було здійснено передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Однак газ було поставлено не на всю суму передоплати.

"У результаті у комерційної компанії утворилася заборгованість перед "Центренерго"", — зазначили у прокуратурі.

Крім того, працівники цієї комерційної структури для зменшення суми боргових зобов'язань перед Центренерго вступили з її посадовими особами в змову і підробили офіційні документи, збільшивши ціну вже фактично поставленого газу.

"Як наслідок таких дій сума боргових зобов'язань комерційної структури перед "Центренерго" штучно зменшилася на суму понад 8 млн грн", — констатували в САП.

Наразі триває досудове розслідування, уточнили у прокуратурі.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.