Главная Украина «Метінвест» має намір продовжувати обслуговування єврооблігацій — CEO

«Метінвест» має намір продовжувати обслуговування єврооблігацій — CEO

«Метінвест» має намір продовжувати обслуговування єврооблігацій — CEO

Гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" обслуговує свої кредитні зобов'язання, зокрема і за єврооблігаціями, і має намір продовжувати це робити і в майбутньому, повідомив CEO Юрій Риженков.

"Щодо заборгованості ми не оголошували форс-мажор. На відміну від багатьох українських емітентів, ми продовжуємо обслуговувати весь свій кредитний портфель, зокрема планові виплати за єврооблігаціями. І я думаю, що нам має вистачити сил на те, щоб це робити", – сказав він в інтерв'ю "НВ. Бізнес".

Риженков зазначив, що минулого року "Метінвест" дуже знизив свій кредитний портфель.

Як повідомлялося, Metinvest B.V. випустив низку євроблігацій: із терміном погашення у 2023 році (непогашена основна сума боргу становить $176,335 млн, купонна ставка 7,75%), у 2025 році (EUR300 млн, 5,625% відповідно), у 2026 році ($505,182 млн, 8,5%), у 2027 році ($333 млн, 7,65%) та у 2029 році (непогашена основна сума боргу становить $500 млн, ставка 7,75%).

Metinvest B.V. та його дочірні компанії є вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС та вугілля і виробництва коксу до випуску напівфабрикатів та готової продукції зі сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група охоплює видобувні та металургійні підприємства, що розташовуються в Україні, Європейському Союзі, Великій Британії та США, має мережу продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група "СКМ" (71,24%) та група "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно управляють компанією.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.