Главная Украина «Нафтогаз» спростовує інформацію про те, що залишив без обслуговування третину українців

«Нафтогаз» спростовує інформацію про те, що залишив без обслуговування третину українців

«Нафтогаз» спростовує інформацію про те, що залишив без обслуговування третину українців

Інформація Асоціації постачальників енергоресурсів про те, що ТОВ "Газопостачальна компанія (ГК) "Нафтогаз України" залишила без обслуговування третину українців, є маніпулятивною та свідомо неправдивою, повідомила компанія у телеграм-каналі у понеділок.

У повідомленні зазначено, що до громадського союзу "Асоціація постачальників енергоресурсів" входять, зокрема, 18 постачальників, які працюють під брендом "Твій Газзбут", та ТОВ "Одесагаз-Постачання", відбір газу яких було перенесено на "Нафтогаз" заднім числом.

"Саме 18 компаній, які здійснюють діяльність під брендом "Твій Газзбут", ТОВ "Одесагаз-Постачання", ДП "КиївГазЕнерджі", ТОВ "Лубнигаз-трейдинг", ТОВ "Газ Ресурс Компані" та ТОВ "Тернопільміськгаз" залишили своїх клієнтів без газу, не повідомили їм про припинення постачання, але отримували від них кошти за газ, який не надавали", — стверджують у ГК.

Як повідомлялося, на початку червня Асоціація постачальників енергоресурсів повідомила, що з 1 червня всі побутові споживачі газопостачальних компаній, які працюють під брендом "Твій Газзбут", почали отримувати газ від "постачальника останньої надії" (ПОН) в особі ТОВ "ГК "Нафтогаз України". ГК уточнила, що цих споживачів було переведено на ПОН ще з 1 травня, а потім – до ГК "Нафтогаз України" як до "звичайного" постачальника.

При цьому "Нафтогаз" як ПОН повідомив, що прийняв на обслуговування близько 9 млн нових клієнтів.

ГК "Нафтогаз України" рекомендувала споживачам, які сплатили за газ за травень постачальникам, зокрема 17 з них, які працюють під брендом "Твій Газзбут" та ТОВ "Одесагаз-Постачання", повернути гроші та сплатити їх "Нафтогазу", оскільки саме ця компанія з 1 травня постачала ресурс.

Як заявив 21 червня голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, починаючи з останніх місяців фактично всі побутові українські споживачі – 97,6% – одержують газ безпосередньо від "Нафтогазу".

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.