Главная Украина Фракція «Слуга народу» закликала провести переговори щодо списання держборгу України

Фракція «Слуга народу» закликала провести переговори щодо списання держборгу України

Фракція «Слуга народу» закликала провести переговори щодо списання держборгу України

Уповноважений представник фракції "Слуга народу" Любов Шпак звернулася з трибуни парламенту до президента Володимира Зеленського та уряду з пропозицією негайно провести переговори з міжнародними партнерами щодо списання держборгу України.

"Економічні втрати нашої країни щодня становлять до $1 млрд на день… Тому ми звертаємось до президента та Кабінету Міністрів України з позицією, невідкладно провести переговори з усіма іноземними партнерами щодо кредитних зобов'язань із перегляду та списання наших боргів", – сказала вона під час засідання парламенту у неділю, представляючи позицію фракції.

Шпак у своєму виступі наголосила, що нинішня ситуація – типовий форс-мажор для нашої країни.

Раніше глава Міністерства фінансів Сергій Марченко неодноразово називав питання реструктуризації та списання боргів недоцільними. За його словами, Україна і далі планує обслуговувати свої боргові зобов'язання, а пропозиції, що час від часу звучать про реструктуризацію держборгу, можуть зашкодити планам. Міністр фінансів наголосив, що це питання досить чутливе: "Можна скористатися моментом, але надалі нам це дуже зашкодить".

 

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.