Главная Политика Суд заборонив діяльність партії «Наші»

Суд заборонив діяльність партії «Наші»

Суд заборонив діяльність партії «Наші»

Восьмий апеляційний адміністративний суд (Львів) задовольнив позов Міністерства юстиції та заборонив діяльність партії "Наші", повідомляється на сторінці суду у фейбсуці.

"14 червня 2022 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи №857/9/22 про заборону Політичної партії "Наші". Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії "Наші"; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави", — йдеться у повідомленні.

У повідомленні також зазначено, що повний текст рішення у справі щодо заборони політичної партії буде розміщено на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

Рішення апеляційного адміністративного суду може бути оскаржено у Верховному Суді.

Лідером партії "Наші" є колишній народний депутат України Євген Мураєв. За інформацією ЗМІ, він може перебувати у РФ.

Міністерство юстиції на своїй сторінці у фейсбуці також інформує про заборону судом діяльності партії "Наші". "Відповідний позов Мін'юсту було задоволено Восьмим апеляційним адміністративним судом. Відтак, все майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави", — зазначається у повідомленні Мін'юсту.

У міністерстві нагадують, що Мін'юст подавав судові позови про заборону й інших проросійських партій, діяльність яких було призупинено рішенням РНБО.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.