Главная Украина Російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – українська розвідка

Російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – українська розвідка

Російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – українська розвідка

На Запорізькій АЕС склалася критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції, практично відсутні запчастини та витратні матеріали, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Під час захоплення станції один зі снарядів, випущених окупантами, розірвався поблизу одного з енергоблоків. Внаслідок цього стався витік оливи. Пошкодження вдалося відремонтувати, але персонал був змушений залити в контур відпрацьовану оливу. Наразі робота на станції ведеться вахтовим методом. Тривалість вахти становить один тиждень", — ідеться у повідомленні на сайті ГУР.

Зазначається, що особовий склад окупаційних військ, задіяний в охороні об'єкта, розміщений здебільшого в готелі "Україна" та у приміщеннях профілакторію станції. Також військові займають квартири евакуйованих громадян.

"На станції діє суворий пропускний режим. У кожної чергової зміни вилучають практично всі особисті речі, особливо телефони. Керівництво РФ станції вивчає можливість під’єднання станції до енергосистеми РФ. Утім, через технічні причини це поки що технічно неможливо", — наголосили в розвідці.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.