Главная Политика Подоляк: Президент керує, використовуючи систему ставок — військову, міжнародну, економічну

Подоляк: Президент керує, використовуючи систему ставок — військову, міжнародну, економічну

Подоляк: Президент керує, використовуючи систему ставок — військову, міжнародну, економічну

Президент України керує основними блоками — військовим, міжнародним та економічним, використовуючи систему ставок, повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Так, за його словами, є військова ставка верховного головнокомандувача, яка займається аналізом оперативно-тактичної обстановки на фронтах.

"Ця ставка в регулярному форматі координує президента щодо постачання зброї, синхронізує, якщо десь когось треба "підібгати" тощо. Існує також генеральний штаб", — розповів він.

Друга ставка — міжнародна.

"Її забезпечує ціла низка людей. Це постійні щоденні комунікації з багатьма партнерами з метою інтенсифікації постачання зброї, фінансових питань та підтримка вступу до ЄС. Міжнародна ставка працює дуже активно. Це стала організація телефонних дзвінків, включення президента з публічними виступами", — повідомив він.

Економічна ставка, за словами радника голови ОП, працює з урахуванням тих чи інших криз, що наростають, куди входять прем'єр-міністр і перший віцепрем'єр, профільні заступники голови Офісу президента.

Зокрема, вона займається аналізом "щодо робочих місць, щодо стимулювання за рахунок кредитних ресурсів дрібного та середнього бізнесу, щодо відновлення інфраструктури, логістичних маршрутів".

Також є "окремі процедурні силові ставки, які займаються запобіганням спалахам насильства у зв'язку з воєнним часом: мародерства тощо".

У цій структурі Рада національної безпеки і оборони, як зазначив Подоляк, є ефективним інструментом щодо оцінки ризиків та надання аналітичних та прогностичних матеріалів Офісу президента.

Говорячи про голову Офісу Андрія Єрмака, Подоляк назвав його "операційним директором президента".

"Єрмак є операційним директором президента. Сюди входить організація та моделювання тих чи інших процесів, коли потрібно вчасно зібрати людей і точно розуміти, хто і яку функцію всередині ставки відіграє. Єрмак у цьому ефективний. Як операційний директор він точно розуміє, що такі конкретні 10 осіб ефективно забезпечуватимуть у міжнародному плані ті чи інші рішення", — сказав Подоляк.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.