Главная Политика Тимошенко: Уряд має забезпечити житлом біженців, які хочуть повернутися в Україну

Тимошенко: Уряд має забезпечити житлом біженців, які хочуть повернутися в Україну

Тимошенко: Уряд має забезпечити житлом біженців, які хочуть повернутися в Україну

Народний депутат, лідерка політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що український уряд має вирішити питання з житлом для біженців, які хочуть повернутися в Україну з інших держав і які втратили своє житло внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомляє пресслужба "Батьківщини", під час зустрічі з українськими біженцями в Польщі Тимошенко запропонувала українському уряду три кроки, які дадуть змогу максимум протягом двох місяців вирішити питання із забезпеченням біженців житлом.

"Треба негайно інвентаризувати все незавершене будівництво на території України і знайти ті багатоповерхові будинки, де ступінь готовності сягає 97-98%. Негайно викупити їх за низькою ціною у власників, добудувати за лічені місяці й дати можливість людям отримати житло", – наголосила нардеп.

Також вона рекомендувала уряду зробити повний аналіз вторинного ринку житла, після чого необхідно буде "купити квартири й віддати в оренду біженцям, а далі вже чекати, доки буде відновлено їхнє житло".

Третім кроком Тимошенко назвала приведення до належного стану гуртожитків і санаторіїв, щоб люди, які хочуть повернутися, але не мають житла, могли це зробити найближчим часом.

"А потім країна вкладатиме серйозний ресурс, який буде забрано у Росії для того, щоб відбудувати їхні власні будинки й квартири", – підсумувала Тимошенко.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.