Главная Украина Мережі АЗС законтрактували необхідний обсяг імпортного пального на травень

Мережі АЗС законтрактували необхідний обсяг імпортного пального на травень

Мережі АЗС законтрактували необхідний обсяг імпортного пального на травень

Мережі автозаправних станцій законтрактували необхідний обсяг імпортного пального на травень, повідомила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

"Згідно з оновленими та уточненими прогнозами, у травні очікується споживання 300 тис. тонн дизеля та 120 тис. тонн бензинів. Можемо констатувати, що такий же обсяг імпорту вже законтрактований українськими мережами. Тепер головне питання – у логістиці: вчасно завезти весь обсяг в Україну" , – сказала вона, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю.

Ситуація з постачанням пального непроста, але контрольована: вдається наповнити ринок нафтопродуктами для негайного користування, але треба накопичити запаси, зазначила Свириденко.

"Сьогодні у нас запасів бензину — на п'ять днів, дизеля — на три дні, тоді як за нормальної роботи операторів ці запаси мають становити 15 днів мінімум. Коли нам вдасться досягти рівня залишків пального в операторів до 15 днів наперед, питання про черги зніметься саме собою", – зазначила вона.

Проте Свириденко зазначила, що деякі заправні станції встановлюють ціни вищі, ніж встановлений державою максимум.

"Це 60-70 грн за літр. Це, на наш погляд, спекуляція. Ми розцінюємо такі дії як мародерство. Уряд надав ОВА повноваження контролювати це, ми жорстко реагуватимемо на це", – зазначила перша віцепрем'єр.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.