Главная Политика Глави МЗС України та Молдови запрошені на зустріч G7 у Німеччині — ЗМІ

Глави МЗС України та Молдови запрошені на зустріч G7 у Німеччині — ЗМІ

Глави МЗС України та Молдови запрошені на зустріч G7 у Німеччині — ЗМІ

Глави МЗС України Дмитро Кулеба та Молдови Ніку Попеску будуть присутні на зустрічі міністрів закордонних справ "великої сімки" (G7), яка стартує у четвер у Німеччині, повідомило у середу видання Süddeutsche Zeitung.

"Представник МЗС ФРН заявив у середу в Берліні, що до дискусій біля Балтійського моря на землі Шлезвіг-Гольштейн періодично підключатимуться глави МЗС України Дмитро Кулеба та Молдови Ніку Попеску", — пише газета.

Видання нагадує, що наразі у G7 головує Німеччина. На зустрічі міністрів закордонних справ G7 обговорюватимуть наслідки ситуації навколо України, її вплив на енергетичну та продовольчу безпеку.

Міністри також говоритимуть про Китай і обстановку в Індо-Тихоокеанському регіоні, про ситуацію на Близькому Сході, в Африці та Афганістані, про кліматичні зміни та пандемію коронавірусу. У деяких обговореннях візьме участь глава МЗС Індонезії Ретно Марсуді, чия країна наразі головує у G20.

Пізніше, нагадує Süddeutsche Zeitung, 14-15 травня глави МЗС країн НАТО зберуться на неформальну зустріч у Берліні. При цьому, уточнює газета, у суботу до консультацій приєднаються міністри закордонних справ Швеції та Фінляндії Анн Лінде та Пекка Гаавісто.

У свою чергу у МЗС ФРН зазначили, що такий формат зустрічей у рамках НАТО відбудеться вперше, він має сприяти розвитку діалогу між учасниками альянсу, більш прямому та відкритому обміну думками.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.