Главная Политика Посольство Угорщини обурене заявами Данілова та очікує пояснень від компетентних керівників України

Посольство Угорщини обурене заявами Данілова та очікує пояснень від компетентних керівників України

Посольство Угорщини обурене заявами Данілова та очікує пояснень від компетентних керівників України

/>

Посольство Угорщини в Україні обурене заявами секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова щодо того, що Угорщина була заздалегідь попереджена Росією про напад на Україну, і очікує пояснень від компетентних керівників України.

"Посольство Угорщини в Україні обурене заявами секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова, які він зробив 2 травня 2022 року під час телевізійного марафону щодо нашої батьківщини. Ці твердження про Угорщину містять обвинувачення, які є хибними та необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці, яка страждає від війни", — йдеться у заяві посольства у фейсбуці у вівторок.

У відомстві закликали Данілова відкликати свої заяви.

"Ми рішуче відкидаємо і засуджуємо брехливий наклеп, який прозвучав проти Угорщини, а також наміри, що стоять за ними. Ми також закликаємо пана Данілова відкликати свої заяви!" — наголосили у посольстві.

Угорське дипломатичне представництво зазначило, що очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування двосторонніх та добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного.

"Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються так про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів доводила свою підтримку та солідарність із Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх та добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного", — наголошується у заяві.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що Росія заздалегідь попередила Угорщину про напад на Україну. "Вона чомусь вважала, що може забрати частину своєї території. Та країна, яка так поводилася — подивимося, які наслідки будуть після цієї війни для цієї країни", — сказав він.

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.