Главная Политика МЗС України засуджує проведення РФ т.зв. «президентських виборів» на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії

МЗС України засуджує проведення РФ т.зв. «президентських виборів» на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії

МЗС України засуджує проведення РФ т.зв. «президентських виборів» на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення Російською Федерацією т.зв. "президентських виборів" на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії 10 квітня.

"Незаконні "вибори" мають на меті легітимізувати окупацію частини суверенної території Грузії з боку РФ. Вони суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків", – йдеться у заяві міністерства, оприлюдненій у неділю ввечері.

У зовнішньополітичному відомстві України вважають, що проведення Росією незаконного голосування на окупованих грузинських територіях на тлі продовження вторгнення російської армії на територію України може призвести до суттєвого загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря та створення подальшої основи для вирішення нової агресії проти Грузії.

"Україна постійно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. РФ має виконати положення Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 р. та відкликати визнання т.зв. незалежності Абхазії, Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії, а також тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях в Україні", – йдеться у заяві.

У МЗС переконані, що жорсткі санкції проти РФ та їхнє неухильне дотримання сприятимуть якнайшвидшому відновленню територіальної цілісності як Грузії, так і України.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити санкційний тиск на Росію, щоб притягти її до відповідальності за грубі порушення Статуту ООН та інші норми міжнародного права", – закликали українські дипломати.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.