Главная Политика Японія впровадила санкції щодо 398 фізосіб та 28 організацій РФ

Японія впровадила санкції щодо 398 фізосіб та 28 організацій РФ

Японія впровадила санкції щодо 398 фізосіб та 28 організацій РФ

МЗС Японії оголосило про введення санкцій щодо 398 громадян Росії та 28 організацій з РФ у зв'язку із вторгненням РФ в Україну.

Згідно з заявою, опублікованою на сайті японського зовнішньополітичного відомства, "з метою підтримки міжнародного миру та безпеки та внеску Японії в міжнародні зусилля щодо забезпечення міжнародного миру" впроваджуються такі заходи, як заморожування активів щодо 398 фізосіб РФ та 28 організацій.

Серед тих, на кого поширюються японські санкції, 385 депутатів Держдуми РФ, а також Катерина Тихонова та Марія Воронцова, яких японське МЗС називає "дочками президента РФ".

Крім того, у заяві фігурують Марія Лаврова та Катерина Винокурова, як "дружина та донька глави МЗС РФ Сергія Лаврова".

Серед інших санкції поширюються на головкому ВМФ РФ Миколу Євменова, його заступника віцеадмірала Володимира Касатонова, командувача Чорноморського флоту адмірала Ігоря Осипова, головкомів Сухопутних військ Олега Салюкова, ВКС РФ Сергія Суровікина, командувача ВПС РФ Сергія Дронова.

Під санкції також потрапили перший заступник командувача Чорноморського флоту Сергій Пінчук, командувач військами Південного військового округу Олексій Авдєєв, заступник командувача Південного військового округу Рустам Мурадов та командувач 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу Андрій Сичовий.

Крім того, Японія впровадила санкції щодо 26 підприємств та двох банків РФ.

Серед включених до список санкцій організацій АТ "НВК "Техмаш", Рязанське конструкторське бюро "Глобус", Арзамаське науково-виробниче підприємство "Темп-авіа", державне машинобудівне конструкторське бюро "Вимпел" імені Торопова, Арсеніївський авіаційний завод "Прогрес" імені М. І. Сазикіна та інші.

Активи "Альфа-банку" та Сбербанку також будуть заморожені, а транзакції з ними заборонені від 12 травня.

Японське МЗС уточнило, що також запроваджується заборона на іноземні інвестиції в РФ. З 12 травня вони здійснюватимуться лише за спеціальними дозволами.

 

 

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.