Главная Украина Європарламент підтримав голосування щодо надання Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Європарламент підтримав голосування щодо надання Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Європарламент підтримав голосування щодо надання Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейський парламент підтримав голосування щодо надання Україні макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро за прискореною процедурою.

Результат голосування було оголошено у вівторок на початку засідання.

"Макрофінансова допомога Україні – ухвалено", — оголосили у парламенті. Водночас кількості голосів не було названо.

Безпосереднє голосування відбулося у понеділок.

Очікується, що саме рішення проголосують на голосуванні в середу.

У разі позитивного голосування далі макрофінансову допомогу має схвалити Рада ЄС з подальшою публікацією в Офіційному журналі.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія 1 лютого ухвалила рішення про новий пакет макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро. Перший транш у сумі 600 млн євро безумовний і буде наданий одразу після набуття чинності договорами. Надання другого траншу у такому самому розмірі буде обумовлене прогресом, продемонстрованим Україною у реалізації узгоджених сторонами короткострокових заходів щодо впровадження структурних реформ.

11 лютого це рішення затвердила Рада ЄС на рівні послів. "Нинішня геополітична напруженість має серйозний економічний вплив на Україну. Держави-члени (ЄС) готові надати макрофінансову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро. Сьогодні ми вирішили підтримати пропозицію Єврокомісії, щоб ця допомога негайно надійшла до України", — прокоментував рішення головуючий у Раді ЄС міністр економіки, фінансів та відновлення Франції Брюно Ле Мер.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.