Главная Украина Українські кораблебудівники здійснять модернізацію флагмана ВМС України «Гетьман Сагайдачний»

Українські кораблебудівники здійснять модернізацію флагмана ВМС України «Гетьман Сагайдачний»

Українські кораблебудівники здійснять модернізацію флагмана ВМС України «Гетьман Сагайдачний»

Державне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (ДПЦК), що входить до складу концерну "Укроборонпром", виконає комплекс робіт із ремонту та модернізації флагмана Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний".

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", державний контракт про проведення цих робіт було укладено між ДПЦК і Міністерством оборони України наприкінці 2021 року.

"Згідно з держконтрактом, роботи відбуватимуться в кілька етапів: від загальної оцінки технічного стану корабля до безпосереднього його ремонту та модернізації", — йдеться в повідомленні.

За словами директора-генерального конструктора держпідприємства Вадима Борисова, "роботи такого обсягу і складності для кораблів такого класу не виконувало жодне підприємство за весь період незалежності України".

"Саме тому для успішної реалізації проєкту Дослідно-проектний центр кораблебудування кооперується з іншими українськими підприємствами — лідерами оборонно-промислового комплексу і суднобудування країни. Йдеться про державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" – "Машпроект", державне підприємство "Миколаївський суднобудівельний завод" (обидва входять до складу "Укроборонпрому"), Суднобудівельно-судноремонтний завод "Нібулон" та інші підприємства", — підсумував Борисов.

Джерело: https://ukroboronprom.com.ua/news/dp-dpck-uklav-derzavnii-kontrakt-na-remont-i-modernizaciyu-fregata-getman-sagaidacnii

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.